Lieve Sinterklaas

Lieve Sinterklaas

Lieve, lieve Sinterklaas

van u en van uw Pieterbaas

Wil ik dit jaar slechts een cadeau

Geen dure geurtjes, tas of zo

Geen Maserati of Ferrari

Geen villa of andere prullari

Nee, ik wil graag slechts wat vocht

Waar heel de wereld al naar zocht

En dat vast al in uw zakken zit

gepokt, gemazeld en gewit

Verpakt in kleine, vierkante dozen

Met naaldjes om het spul te lozen

Dan gaat corona op de vlucht

En heel de wereld slaakt een zucht

Van opluchting en van geluk

De winter kan dan niet meer stuk

Ik wil heel graag zo’n kleine spuit

Dan vlieg ik zo mijn huisje uit

En ga weer wandelen en fietsen

In restaurants weer lekker bietsen

weer feesten en weer plezieren

mijn verjaardag weer gaan vieren

En met de Kerst weer samenzijn

Met alle kinderen groot en klein

Dus, lieve Sint, kom gauw bij mij

En maak mij met uw spuitje blij.

Dat vind ik super, supergaaf

en blijf het hele jaar weer braaf.

Sinterklaasfeest vieren, ondanks corona

Het jaar 2020 en ook het jaar 2021 zijn de jaren van het corona virus met alle beperkingen van dien. Niemand had in 2019 kunnen denken dat het feest in 2020 zo beperkt gevierd zou moeten worden. Wij, volwassenen, konden het echter voor onze kinderen zo leuk mogelijk maken. Voor hen is corona ook een vervelende tijd. Af een toe een veel te lange “vakantie”, waarin ze maar beperkt met andere kinderen konden spelen. Geen grote vakantiereizen met het gezin. Veel minder uitjes. Niet bij oma en opa mogen komen, niet meer knuffelen met familieleden en ga zo maar door. Gelukkig is dat in 2022 voor een groot gedeelte van de baan. De zeer strenge maatregelen van in het begin zullen nu niet meer zo streng van toepassing zijn.

Kinderen op een flat

Vooral kinderen zonder een tuin hadden het in die eerste coronatijd heel moeilijk. Wie een tuin had, kon nog op de trampoline, op het fietsje en in elk geval even uitwaaien. Wie echter op een flat woonde, zat vaak gevangen en kon vaak alleen maar binnen spelen. Hooguit eens een keertje naar een speeltuintje. Ook het Sinterklaasfeest was voor hen minder leuk dan anders. Veel sinterklaasintochten werden geschrapt of in elk geval geminimaliseerd.

Lieve Sinterklaas

Het bovenstaande rijm is in feite bedoeld voor de moeders en vaders in onze samenleving, die elk jaar veel moeite doen om het Sinterklaasfeest een optimale beleving voor hun kinderen te laten zijn. Wilt u zelf ook leren rijmen, of gratis kant-en-klaar rijmen kunnen gebruiken, een leuk sinterklaasverhaal voor kinderen zoeken, dan klik gewoon op de link. Ook vindt u hier wat hulp bij het zoeken naar cadeautjes voor jong en oud. Misschien zitten er nog ideetjes bij waar u iets mee kunt doen.

Anneke Cornelissens

Ik ben auteur, docent en zelfstandig ondernemer en heb thuis een compleet ingericht en goed functionerend kantoor. Ik heb momenteel een dubbele functie: a. Schrijver (kinder- en jeugdboeken) b. Auteur/docent van schriftelijk lesmateriaal voor volwassenen Maar ik werk ook als schrijver/tekstverwerker in opdracht. Informatie: Ik heb 14 jaar aan school gestaan en heb dus ook een volledig, uitgebreid onderwijsdiploma voor het basisonderwijs, inclusief de hoofdakte. Daarna ben ik gaan schrijven en heb in totaal 21 kinderboeken (educatief + sprookjes) en meisjesromans (“Marijke” boeken) uitgegeven. Daarvan 18 via de Zuid/Nederlandse Uitgeverij in Aartselaar (België.) Op het moment werk ik aan twee manuscripten bij diverse uitgeverijen, waarvan een voor volwassenen: een met als onderwerp "Opvoeden" en een Boek met versjes voor kleine kinderen. Een prachtig, nieuw sprookjesboek met 20 originele sprookjes van eigen hand, is sinds kort in omloop. Daarnaast ben ik breed geïnteresseerd en geef informatie over zonnepanelen, corona en de boosterprikken, bomen planten, de tuin, reizen, benzineprijzen en nog veel meer. Daarnaast heb ik in de laatste 35 jaar meer dan 90 schriftelijke lessen (administratief en andere) opgezet in verschillende vakken voor uitgeverijen van schriftelijke cursussen, waarvoor ik ook de huiswerkcorrecties en de beoordeling van de examens voor mijn rekening nam. Ik schrijf heel graag en in een voor iedereen begrijpelijke taal. Zoals u uit het bovenstaande al kunt opmerken ben ik goed onderlegd en zeer breed geïnteresseerd.