Lente kriebels

Lente kriebels zorgen voor een positief gevoel

De lente kriebels zijn er al vroeg in de lente. Zodra de zon schijnt en de warmte daarvan door de huid dringt. De aangename temperatuur “smaakt” naar meer.

Zodra de sneeuwklokjes beginnen te bloeien, komen de lente kriebels opzetten.
Zodra de sneeuwklokjes beginnen te bloeien, komen de lente kriebels opzetten.

Het is een groot verschil met een vorstperiode. De koolmezen laten zich bij iets hogere temperaturen al horen. Een echt een lentegeluidje. In de tuinen bloeien sneeuwklokjes en krokussen en hier en daar kijkt voorzichtig een tulp uit haar schulp! Alles ruikt naar lente! Iedereen weet dat het weer de goede kant op gaat. Nog even en de natuur wordt prachtig lichtgroen, het gras gaat glanzen, de paardenbloemen kleuren de weiden geel en het licht wordt intensiever.

De sneeuwklokjes zijn sterk

Vooral de sneeuwklokjes laten iedereen elk jaar weer verbazen. Soms ligt er een berg sneeuw van 60 centimeter hoog op als ze nog maar net de kopjes opsteken. Na de dooi staan ze nog steeds prachtig rechtop, in tegenstelling met het groen van de narcissen dat helemaal scheef zakt na een nachtje vorst en een paar dagen nodig heeft om weer overeind te komen.

Lente kriebels geven kracht

Wat een veerkracht. Het is de veerkracht die iedereen graag zou willen hebben bij de fikse tegenslagen die men wel eens te verwerken krijgt. Even het hoofd buigen en er dan weer stevig tegenaan. Vooruit kijken naar de toekomst, die weer nieuwe mogelijkheden biedt. Niet omkijken, maar doorgaan. Positief vooruit kijken.

Bezuinigingen van de overheid kosten u geld

In deze tijd is dat niet gemakkelijk. De overheid leunt extra op onze beurs en er zijn veel gezinnen die het nu alleen maar moeilijker krijgen om het hoofd boven water te houden. Ook de gemeentes krijgen het zwaar, want zij moeten veel werk uitvoeren, dat voorheen landelijk georganiseerd was. Het geld dat zij daarvoor krijgen is aan de krappe kant om die verantwoordelijkheden goed uit te voeren. Ook de expertise is er nog niet helemaal. Ze hebben dan ook de neiging om wat zwaar op de burger te leunen. Dat wordt echter ook steeds moeilijker.

Geen geld voor een vakantiereis

Veel mensen met een uitzendbaan of een deeltijdbaan hebben geen geld om even een weekje op vakantie te gaan. Sneu voor de kinderen van die gezinnen en het is niet gemakkelijk om leuke uitjes te verzinnen die weinig of geen geld kosten. Het is echter belangrijk om creatief te blijven en zelf steeds nieuwe uitdagingen en mogelijkheden te scheppen. Afwachten loont zich niet. Het is beter om oplossingen te zoeken.

De BsGW mag de lente kriebels niet drukken

Elk voorjaar valt voor huiseigenaren ook de BsGW op de mat. Houd zelf de bedragen daarvan goed in de gaten, want er verandert wel eens wat. Als de huizenprijzen zakken, is ook uw huis misschien minder waard en kan het te betalen bedrag misschien verlaagd worden. Bovendien worden de eisen voor isolatie steeds meer verhoogd. Ook die hebben invloed op de waarde van uw huis. Hetzelfde geldt voor eventuele zonnepanelen of een warmtepomp.

Geniet van de lente, de vogels en de frisse lucht

Laat echter de lente en het heerlijke gevoel dat erbij hoort niet verknoeien door allerlei zorgen. Probeer het op een prachtige lentedag even opzij te schuiven en denk eens niet aan alle zorgen voor de toekomst. Haal energie uit het positieve gevoel. Die zorgen zijn er morgen nog, maar die mooie lentedag is dan voorbij. Kijk en luister naar de vogels, die in deze tijd gaan paren en hun nest bouwen. Kijk naar de ontluikende tuinen, de openbarstende knoppen aan de bomen en het gras dat in deze tijd steeds groener en glanzender wordt.

Positief blijven

Blijf positief denken! Geniet van het mooie weer, de fluitende vogels, de ontluikende natuur en een plekje in de zon. Dat is en blijft gelukkig allemaal nog gratis. Als de overheid het kon, zou ze ook dat belasten, maar daar steken we dan met z’n allen wel een stokje voor. De lente en de lente kriebels laten we ons niet afpakken. Nu en nooit niet!

Anneke Cornelissens

Ik ben auteur, tekstverwerker en zelfstandig ondernemer en heb thuis een compleet ingericht en goed functionerend kantoor. Ik heb momenteel een dubbele functie: a. Schrijver (kinder- en jeugdboeken) b. Auteur/docent van schriftelijk lesmateriaal voor volwassenen Maar ik werk ook als schrijver/tekstverwerker in opdracht. Informatie: Ik heb 14 jaar aan school gestaan en heb dus ook een volledig, uitgebreid onderwijsdiploma voor het basisonderwijs, inclusief de hoofdakte. Daarna ben ik gaan schrijven en heb in totaal 21 kinderboeken (educatief + sprookjes) en meisjesromans (“Marijke” boeken) uitgegeven. Daarvan 18 via de Zuid/Nederlandse Uitgeverij in Aartselaar (België.) Op het moment werk ik aan twee manuscripten bij diverse uitgeverijen, waarvan een voor volwassenen: een met als onderwerp "Opvoeden" en een Boek met versjes voor kleine kinderen. Een prachtig, nieuw sprookjesboek met 20 originele sprookjes van eigen hand, is sinds kort in omloop. Daarnaast heb ik in de laatste 22 jaar meer dan 90 schriftelijke lessen (administratief en andere) opgezet in verschillende vakken voor uitgeverijen van schriftelijke cursussen, waarvoor ik ook de huiswerkcorrecties en de beoordeling van de examens voor mijn rekening nam. Ik schrijf heel graag en in een voor iedereen begrijpelijke taal. Zoals u uit het bovenstaande al kunt opmerken ben ik goed onderlegd en zeer breed geïnteresseerd.