Een kerstcadeau zoeken voor mensen, waar u van houdt.

Een kerstcadeau zoeken voor mensen, waar u van houdt.

Een kerstcadeau moet niet alleen leuk ingepakt zijn, maar ook passen bij degene die het krijgt.
Een kerstcadeau moet niet alleen leuk ingepakt zijn, maar ook passen bij degene die het krijgt.

Een speciaal kerstcadeau is een cadeau dat precies gezocht is op de behoeften van de persoon, waar u van houdt. Voordat u een kerstcadeau gaat kopen moet u dan ook goed kijken naar wat die persoon leuk vindt en wat die graag doet. Ook kunt u er over nadenken hoe u hem of haar het leven gemakkelijker en/of aangenamer kunt maken. Wat hij/zij lekker vindt, graag lust en leuk zou vinden om cadeau te krijgen.

Informatie inwinnen, voordat u het cadeau gaat kopen

Daarvoor moet u natuurlijk wat van die persoon weten. Weet u niet genoeg van hem of haar, vraag er dan een van zijn familieleden of vrienden naar. Alles is beter, dan zomaar lukraak een cadeau kopen, waar diegene later helemaal geen zin in bleek te hebben. Vaak wordt er veel geld uitgegeven aan een kerstcadeau en dan is het toch mooi als de ontvanger er ook super blij mee is. Pas dan hebt u er zelf ook plezier van.

Het speciale kerstcadeau moet passen bij de persoon waar u van houdt

Mensen met kleine kinderen onder de vier jaar zijn vaak heel blij met een oppas cadeau, dat hen de mogelijkheid geeft om uit te gaan. Zij zitten namelijk vast aan de slaaptijden en eettijden van hun kindje en kunnen niet altijd weg, wanneer zij dat willen. Zij gaan in die eerste jaren van het kleintje vaak weinig uit, want elke keer moet er toch een babysit gezocht worden. Geef dus bijvoorbeeld een bioscoopbon, een bon voor een etentje of een concert en lever daar dan meteen een babysit bij. Dat kunt u bijvoorbeeld zelf zijn, maar ook iemand anders die het gezin goed kent en genegen is om daar een avond op te passen.

Een abonnement

Een ouder iemand die alleen woont en begint te vereenzamen kan heel blij zijn met een abonnement op Netflix, Disney, of een ander programma, waarmee hij of zij de tijd wat aangenamer doorkomt. De gangbare programma’s zijn niet voor iedereen leuk en een film houdt de gedachten vaak beter en aangenamer vast. Ook puzzels en cadeaus die hun leven wat aangenamer en gemakkelijker kunnen maken, zijn meestal welkom. Behalve dat is ook een belofte om mee uit rijden en/of uit eten te gaan vaak erg leuk voor eenzame mensen.

Een kerstcadeau hoeft niet altijd glimmer en glitter te zijn, maar een paar kerstballen als mooi cadeau erbij is nooit verkeerd.
Een kerstcadeau hoeft niet altijd glimmer en glitter te zijn, maar een paar kerstballen als mooi cadeau erbij is nooit verkeerd.

Een wellness kerstcadeau

Vooral bij de dames komt een wellness cadeau goed over. In deze drukke tijd is een dagje zorgen voor zichzelf een cadeau, waar bijna iedereen blij mee is. Dat geldt zowel voor een uurtje bij de schoonheidsspecialiste, als voor een klankschalensessie of een verwen dag in de Thermen. Ook hiervoor geldt echter dat er voor een goede oppas gezorgd moet worden, als de ontvanger van het cadeau nog kleine kinderen heeft.

Muziek

Ook muziek wordt graag als cadeau gegeven. Niet alleen via een cd of dvd, maar ook bijvoorbeeld kaarten voor een mooi concert, een opera of operette. Voor jongeren is een kaart voor een concert in de openlucht altijd wel van toepassing. Let echter wel op de smaak van de muziek, want daar zit nogal eens verschil in.

Kunst geven, waar die persoon van houdt

Kunst is een verhaal apart. Vaak is het zoeken naar iets moois dat bij de ontvanger past. Zo kan men een beeldje van een sporter zoeken voor iemand die les geeft in sport, of voor iemand die zelf veel sport en dat graag doet. Niet iedereen wil graag kunstvoorwerpen in zijn huis neerzetten, dus zorg dat u zeker weet dat degene ervan houdt. Kunst is vaak duur en het zou jammer zijn als het naderhand voor een appel en een ei onderhands verkocht wordt. Om echt passende kunst te kunnen kopen, moet u de persoon waar het voor bedoeld is, wel goed kennen. U moet zijn/haar smaak goed kunnen treffen. Voor mensen die van kunst houden is overigens ook een museumjaarkaart een mooi cadeau. Ook een boek of een blad over kunst is vaak een leuk cadeau.

Boeken in de interessesfeer van de ontvanger

Een boek is altijd een goed cadeau, zolang u een boek zoekt bij de interessesfeer van de persoon die u op het oog hebt. In elke interesse is wel een goed boek te vinden. Zowel voor kinderen als voor jongeren en ouderen. Zoek uit of iemand iets heeft met romans, detectives, de oudheid, kunst, treinen, vliegtuigen, auto’s, koken, historische romans, enzovoort. Er zijn legio onderwerpen en er is vast wel iets te vinden in de interesse van de persoon die u wilt verrassen.

Een kerstcadeau moet liefst wel persoonlijk zijn. Kleuren en onderwerp moeten passen.
Een kerstcadeau moet liefst wel persoonlijk zijn. Kleuren en onderwerp moeten passen.

Persoonlijk kerstcadeau

Persoonlijke cadeaus zijn het leukst, omdat ze precies gericht zijn op de persoon zelf. Zo is een pak met katoenen, acryl en wollen garens prachtig om aan iemand te geven die graag breit of haakt. Ook een brei boek zal in dat geval goed aankomen.

Is iemand helemaal wild van de wintersport. Zoek het dan ook in die hoek. Er is diverse passende kleding, sportartikelen, schoeisel, bindingen voor snowboards, enzovoort.

Ook voor andere sporten als mountainbiken, fietsen, wandelen, voetballen, enzovoort is genoeg te krijgen. Vaak zijn er zelfs nieuwigheden op dat gebied, waar u vanzelf achter kunt komen als u op internet rond neust.

Kerstballen en kerstartikelen

Elk jaar ontstaan er in de bedrijven weer nieuwe, leuke kerstartikelen die mooi zijn om in huis te nemen. Vooral Intratuin heeft een goede smaak en ziet er elk jaar weer kans op om haar klanten te verrassen. Haar winter uitstalling is heinde en ver bekend. Veel ouders gaan er elk jaar met hun kinderen naar toe om eventjes van het moois te genieten.

Mooie kerstballen

Echte, mooie kerstballen zijn altijd leuk om te geven en ook om te ontvangen. Heel bekend zijn de prachtige kerstballen en kerstartikelen van Käthe Wohlfahrt, die over de hele wereld verzonden worden. Het zijn de ouderwetse, glazen kerstballen in prachtige vormen en kleuren. Op veel kerstmarkten staat een stand van haar bedrijf. Het is daar altijd druk en dat wil toch wel wat zeggen. Overigens is op Kerstmarkten wel vaker nog een leuk kerstcadeau te vinden, zoals trui met kerstopdruk, winterartikelen, kerststallen, enzovoort.

Het gangbare kerstcadeau

Veel mensen zoeken in de kerstperiode naar horloges en juwelen voor hun man, vrouw vriend of vriendin. Die cadeaus komen ook bijna altijd goed aan bij de ontvangers. Alleen moet u wel weten of die persoon van geel goud, wit goud, of van zilver houdt. Overigens zijn ook die cadeaus altijd naderhand wel om te ruilen tegen een juweel of een horloge dat de ontvanger mooier vindt.
Overigens zijn de normale kerstcadeaus overal op internet te vinden, zoals bij Bol.com. Daar staat ook mijn sprookjesboek voor kinderen van 3 tot 10 jaar “Sprookjes uit het sprookjesbos”.
Meer kerstcadeaus zoeken die passen bij de leeftijd?
Kerstmarkt bezoeken >
Een leuk kerstverhaal aan uw kinderen voorlezen?
Kerstkaarten zelf maken?
En wat doet u na de kerst met uw kerstkaarten?

Anneke Cornelissens

Ik ben auteur, docent en zelfstandig ondernemer en heb thuis een compleet ingericht en goed functionerend kantoor. Ik heb momenteel een dubbele functie: a. Schrijver (kinder- en jeugdboeken) b. Auteur/docent van schriftelijk lesmateriaal voor volwassenen Maar ik werk ook als schrijver/tekstverwerker in opdracht. Informatie: Ik heb 14 jaar aan school gestaan en heb dus ook een volledig, uitgebreid onderwijsdiploma voor het basisonderwijs, inclusief de hoofdakte. Daarna ben ik gaan schrijven en heb in totaal 21 kinderboeken (educatief + sprookjes) en meisjesromans (“Marijke” boeken) uitgegeven. Daarvan 18 via de Zuid/Nederlandse Uitgeverij in Aartselaar (België.) Op het moment werk ik aan twee manuscripten bij diverse uitgeverijen, waarvan een voor volwassenen: een met als onderwerp "Opvoeden" en een Boek met versjes voor kleine kinderen. Een prachtig, nieuw sprookjesboek met 20 originele sprookjes van eigen hand, is sinds kort in omloop. Daarnaast ben ik breed geïnteresseerd en geef informatie over zonnepanelen, corona en de boosterprikken, bomen planten, de tuin, reizen, benzineprijzen en nog veel meer. Daarnaast heb ik in de laatste 35 jaar meer dan 90 schriftelijke lessen (administratief en andere) opgezet in verschillende vakken voor uitgeverijen van schriftelijke cursussen, waarvoor ik ook de huiswerkcorrecties en de beoordeling van de examens voor mijn rekening nam. Ik schrijf heel graag en in een voor iedereen begrijpelijke taal. Zoals u uit het bovenstaande al kunt opmerken ben ik goed onderlegd en zeer breed geïnteresseerd.