Boek Gouden Handen

Boek Gouden Handen

Tips om te bezuinigen door Anneke Cornelissens

Het  super handige boek is gepubliceerd bij “De Limburger/mijn boek” en heeft als titel: “Gouden Handen“. Dit boek is een economisch naslagwerk dat eigenlijk in elk huishouden aanwezig zou moeten zijn. Het bevat een schat aan tips voor het bezuinigen binnen allerlei  onderwerpen en is bedoeld om de lezer te helpen meer met het eigen inkomen te kunnen doen en zo in moeilijke, armoedige tijden de levensstandaard te kunnen behouden en/of juist te verbeteren. Armoede maakt soms ook wanhopig, maar in dit boek kan men zien, dat er wel wat aan te doen is. Begin dus niet met meteen te zeggen: “dat kan ik niet”. Vaak kan men meer dan men zelf denkt, dus proberen loont altijd. Wel altijd met een goede voorbereiding. Daar staan in het boek genoeg tips voor.

Kwaliteit van het boek is belangrijk

Bezuinigen hoeft immers niet altijd uit te draaien op minder kwaliteit. Het geeft zelfs een diepe voldoening als u ondanks dat de levenskwaliteit van uw gezin op peil kunt houden door minder kant-en-klaar producten te nemen en meer verse, onbewerkte (en dus vaak ook goedkopere en gezondere) producten. De inhoud van dit boek kan daarbij een stevige steun in de rug zijn en helpt u aan nieuwe, creatieve ideeën om de uitgaven binnen het inkomen te houden. Een lening is immers altijd nadelig en kost u altijd meer dan het oorspronkelijke bedrag. Alleen een lening (hypotheek)  voor uw huis is vaak nodig.
Ja, “Gouden handen”, is de titel van het boek dat een paar jaar geleden gepubliceerd werd bij De Limburger/mijn boek. Het is geen roman die u eventjes snel kunt doorlezen, maar een boek dat eigenlijk in geen enkele rubriek past, omdat het zo breed georiënteerd is.

Boek Gouden Handen

Door: Anneke Sips-Cornelissens

Gouden Handen is een boek met een breed scala van mogelijkheden om te bezuinigen, zelf zaken op te knappen en veel onderwerpen als de eigen auto, verzekeringen, enzovoort, is geschreven door Anneke Cornelissens.
Gouden Handen is een boek met een breed scala van mogelijkheden om te bezuinigen, zelf zaken op te knappen en veel onderwerpen als de eigen auto, verzekeringen, enzovoort, is geschreven door Anneke Cornelissens.

Het boek gaat over het economisch omgaan met eigen geld en zit vol tips over de aanschaf en verzorging van huis, tuin en auto. Daarnaast zijn er diverse tips voor de koop van apparatuur, het  economisch en duurzaam omgaan met de telefoon, computer en internet, en het omgaan met verjaardagen en feestdagen.
Paperback: € 19,95
E-book: € 8,99

Koop dit boek

Boek Gouden Handen

In het boek “Gouden Handen” staan enorm veel tips.
Er staan veel tips voor de doe-het-zelver in, maar ook voor het huishouden en de financiële situatie van uw gezin:
–                     tips voor de aanleg en het onderhoud van de tuin,
–                     het huishouden,
–                     het economisch omgaan met geld,
–                     de koop van een huis en/of een auto,
–                     zuiniger omgaan met energie en apparatuur,
–                     creatieve tips voor verjaardagen en feestdagen,
–                     de complete opzet voor een groot feest (communie, trouwerij, enz.)  inclusief tips voor het zelf maken van gebak en koud buffet voor ongeveer 50 personen en nog veel meer.
Een boek dus vol tips en ideeën over allerlei uiteenlopende onderwerpen binnen ons privéleven. Het gaat over de steeds duurdere samenleving en dan vooral over de positieve mogelijkheden die we zelf hebben om desondanks met het inkomen dezelfde levenskwaliteit te kunnen behouden. Jarenlang hebben we in een consumptiemaatschappij geleefd. Het is goed om eens andere mogelijkheden aan te boren. Niet alleen het milieu, maar ook onze eigen beurs is er blij mee als we met minder geld meer kunnen doen.

Voldoening

Daarnaast levert het grote voldoening op als u weer een klus met goed gevolg geklaard hebt. Dat gevoel van voldoening zou ik iedereen toewensen. Het zorgt voor een gevoel van tevredenheid met zichzelf. Het gevoel van eigenwaarde wordt erdoor “gepimpt” en dat is in onze gestreste maatschappij, waar we steeds aan hoge eisen moeten voldoen, vaak hard nodig.

Niet iedereen is even handig

Natuurlijk is niet iedereen even handig. Toch heeft iedere mens zijn eigen unieke vaardigheden en iedereen is dan ook wel ergens echt goed in. De een heeft een vaste hand om te schilderen, de ander heeft daar bijvoorbeeld doorlopend schilders plakband bij nodig. Sommigen zijn overal handig in, anderen hebben alleen groene vingers of kunnen goed handelen op internet. Veel is echter ook aan te leren en wie precies is, zorgvuldig en bedachtzaam te werk gaat, kan vaak bijna alles leren.

Maak ook gebruik van andermans handigheden

Waar u niet zo goed in bent, kan uw buurman, vriend, of familielid wel goed in zijn. Laat u dan ook helpen, maar spreek van tevoren een prijs af of lever een tegen dienst. Op die manier kunt u elkaar helpen. Deze vorm van sociaal omgaan met elkaar was vroeger heel gewoon, maar raakt in onze maatschappij nogal op de achtergrond. Zonder goede afspraken vooraf moet u er echter niet aan beginnen, want dat levert op den duur vaak onderlinge irritatie en problemen op.

Houd het boek Gouden Handen niet alleen voor uzelf

Dit boek is dan ook niet alleen leuk om zelf door te nemen, maar ook leuk om cadeau te geven. Bijvoorbeeld aan een bevriend echtpaar dat het financieel wat minder heeft, of aan uw kinderen die net gaan samenwonen of trouwen.

Meer informatie over het onderwerp van mijn boek vindt u op de pagina “besparen“.

Anneke Cornelissens

Ik ben auteur, docent en zelfstandig ondernemer en heb thuis een compleet ingericht en goed functionerend kantoor. Ik heb momenteel een dubbele functie: a. Schrijver (kinder- en jeugdboeken) b. Auteur/docent van schriftelijk lesmateriaal voor volwassenen Maar ik werk ook als schrijver/tekstverwerker in opdracht. Informatie: Ik heb 14 jaar aan school gestaan en heb dus ook een volledig, uitgebreid onderwijsdiploma voor het basisonderwijs, inclusief de hoofdakte. Daarna ben ik gaan schrijven en heb in totaal 21 kinderboeken (educatief + sprookjes) en meisjesromans (“Marijke” boeken) uitgegeven. Daarvan 18 via de Zuid/Nederlandse Uitgeverij in Aartselaar (België.) Op het moment werk ik aan twee manuscripten bij diverse uitgeverijen, waarvan een voor volwassenen: een met als onderwerp "Opvoeden" en een Boek met versjes voor kleine kinderen. Een prachtig, nieuw sprookjesboek met 20 originele sprookjes van eigen hand, is sinds kort in omloop. Daarnaast ben ik breed geïnteresseerd en geef informatie over zonnepanelen, corona en de boosterprikken, bomen planten, de tuin, reizen, benzineprijzen en nog veel meer. Daarnaast heb ik in de laatste 35 jaar meer dan 90 schriftelijke lessen (administratief en andere) opgezet in verschillende vakken voor uitgeverijen van schriftelijke cursussen, waarvoor ik ook de huiswerkcorrecties en de beoordeling van de examens voor mijn rekening nam. Ik schrijf heel graag en in een voor iedereen begrijpelijke taal. Zoals u uit het bovenstaande al kunt opmerken ben ik goed onderlegd en zeer breed geïnteresseerd.