GoogleDe auto wordt steeds duurder in het onderhoud

 

De auto wordt steeds duurder 

De auto kost veel geld en dat wordt er niet minder op. Vooral de kosten op het onderhoud, maar ook de benzine wordt er niet goedkoper op.

De auto wordt steeds duurder in het onderhoud.

De auto wordt steeds duurder in de dagelijkse omgang! Hoe zuinig u ook bent en hoe goed u ook op uw heilige koe past, de kosten van de auto en het het autorijden rijzen de pan uit. Niet alleen wordt de benzine duurder, ook de

-                     kosten van de onderdelen,

-                     de reparaties,

-                     de winterbanden (die een aantal jaren geleden nog bijna niemand had),

-                     de autoverzekeringen,

-                     motorrijtuigbelasting,

-                     parkeergelden, parkeerboetes en verkeersboetes.

Alle kosten van de auto gaan steeds omhoog. Als de benzineprijs al eens een keertje een paar centen zakt, gaat ze gegarandeerd binnen de kortste keren naar een hogere prijs dan ooit daarvoor. Binnenkort moeten ook de oldtimers eraan geloven en moet ook daarvoor belasting betaald worden. Zeker als ze nog in de oude staat gehouden en dus milieuvervuilend zijn. Liefhebbers van oldtimers zullen deze op zonnige zondagen niet meer zo vaak zien rondrijden.

 

De auto is de melkkoe van de overheid

De overheid heeft in de kosten van de auto een fiks aandeel. Niet alleen betaalt u per liter benzine ongeveer een hele euro aan belasting, maar daarnaast krijgt de overheid ook nog het geld van uw motorrijtuigenbelasting, het geld van de verkeers- en parkeerboetes, de BTW op elke keuring en reparatie in een garage en op elke aan ons verkochte auto. Je kunt bijna zeggen dat de helft van de overheidsinkomsten uit onze heilige koe komt. Ik vraag me dan ook af, waarom diezelfde overheid de auto zo zwaar blijft belasten dat de mensen met een lager inkomen hun auto moeten laten staan. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?


Tips om de auto zuiniger te laten rijden.

De auto zal altijd geld blijven kosten, maar wat u er zelf aan kunt doen is slimmer omgaan met de auto en het rijgedrag. Denk bijvoorbeeld maar eens aan:

-                       het op de juiste spanning houden van de auto banden

-                       ook binnen de bebouwde kom in de derde versnelling rijden

-                       constant rijden en als het kan met de cruise controle

-                       zich aan de aangegeven snelheden houden, ook op de autoweg

-                       de auto tijdig laten uitrollen voor een stoplicht en niet tot het laatste moment 50 kmrijden

-                       de motor uitzetten als we staan te wachten voor een stoplicht, waarvan we weten dat het lang duurt voordat het op groen springt

-                       het combineren van ritjes voor boodschappen en dergelijke en daarbij de beste, kortste route uitzoeken

-                       geen overbodige materialen in de auto meeslepen, want dat kost altijd extra benzine

-                       op tijd de winterbanden door de zomerbanden vervangen

-                       op tijd olie verversen (of laten verversen) en antivries bijvullen

-                       uitzoeken waar u boodschappen kunt doen zonder parkeergeld te betalen

-                       de auto tanken bij een zelfbedieningstankstation of (voor wie dat mogelijk is) over de grens tanken in België of Duitsland, waar al heel lang lagere benzine prijzen gelden. Het “kwartje van Kok” zit er hier immers nog steeds op.

 

Andere mogelijkheden

Zo zijn er nog wel meer bezuinigingsmaatregelen te verzinnen. Ook bij de aankoop van een andere auto loont het de moeite om via internet eens informatie op te doen over de koop van een auto in het buitenland of te kiezen voor een zuinigere of milieuvriendelijke auto, waar vaak een belastingvoordeel tegenover staat.


Belastingvoordelen voor de auto zijn meestal niet blijvend

Of deze belastingvoordelen blijvend zijn staat echter te bezien. De regering kan haar beleid naar eigen goeddunken aanpassen. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat de belastingvoordelen aangepakt zullen worden, zodra meer dan de helft van Nederland in een milieuvriendelijke auto rijdt en de overheid merkt dat ze op die manier minder geld binnen haalt. Het blijft daarom uitkijken en oppassen. Voorlopig zijn we nog het haasje.

 

Ook in huis zijn bezuinigingsmaatregelen mogelijk.

 

Home

 

 

Alle teksten, foto’s en andere afbeeldingen op de pagina’s van deze website vallen onder het auteursrecht en mogen niet verveelvoudigd, gekopieerd (via druk, fotokopie, microfilm of op welke wijze dan ook), openbaar gemaakt of elders op internet gezet worden  zonder voorafgaande toestemming van de auteur en eigenaar van deze website.

 

 

Comments are closed.